Voor (semi-) overheid, non-profit organisaties, re-integratie organisaties en het MKB

Counselling voor Management

Counselling voor uw Medewerkers


 


Counselling voor Management?

Bent u manager, ondernemer of zzp'er en u ziet het niet meer zitten? Alles loopt in het honderd en u ziet geen uitweg meer? U grijpt naar middelen die slechts momenteel voor afleiding zorgen maar uiteindelijk de zaak alleen maar verslechteren. Wacht dan niet nog langer voordat u hulp zoekt. Neem aktie en maak gauw een afspraak voor een vertrouwelijk gesprek.

Counselling voor uw medewerkers?
Counselling is een effectieve methode om ziekteverzuim, motivatieproblemen of andere arbeidsgerelateerde problemen op te lossen. De bron hiervan kan in de werksfeer maar ook in de privé situatie liggen.

Kortdurende, oplossingsgerichte begeleiding van de medewerker is dan essentieel bij het vinden van een oplossing en het terugdringen van het ziekteverzuim.

Preventie is daarom een belangrijk toepassingsgebied van counselling.
De kosten van ziekteverzuim of vermindering van prestaties zijn immers veel hoger dan de kosten van een kortdurend preventief counsellingstraject.

Counselling kan o.m. worden ingezet bij de volgende arbeidsgerelateerde situaties:
-Stress, overspannenheid en burnout
-Verzuimpreventie en reïntegratie
-Motivatieproblemen
-Problemen voortkomend uit de aard van de werkzaamheden
-Aanpassingsproblemen bij verandering van functie of bij organisatieveranderingen
-Verbeteren van persoonlijke effectiviteit en communicatie in de werksituatie                                  -In het geval van ontslag helpt counselling uw medewerker deze verandering op een uitdagende wijze aan te gaan.                                                                                                          -Mobiliteitsplan

Problemen uit de privé-sfeer hebben vaak hun neerslag in het werk, zoals:                     -Relatieproblematiek                                                                                                                                 -Alcohol/drug en andere verslavingsproblematiek.

Heeft u een medewerker die helemaal is vastgelopen, niet op tijd komt, waar de communicatie moeizaam mee gaat, discriminatie aan de orde is, niet naar behoren functioneert of veel ziek is? Een medewerker die wel verder wil maar niet durft? Een medewerker die niet de mogelijkheden en kansen ziet die er zijn? Neem dan nu contact op!

Resultaat:                                                                                                                                 Cliënten en medewerkers die bij ons komen zullen door middel van counselling in staat zijn om te leren omgaan met hun belemmeringen en deze zelfs overstijgen. Ze durven de huidige situatie te veranderen naar een nieuwe meer productieve en zinvolle werk- en levenshouding. Dit heeft tevens een positieve weerslag op het team waarbinnen uw medewerker werkt.

Methode:

We gebruik van Mindfulness, gesprekstechnieken en diverse creatieve methoden. Kern is echter de Other Centred Therapy methode.
Het programma bij ACC bedrijfscounselling richt zich vooral op introspectie én het nemen van actie van uw cliënt/medewerker en is gericht op de realiteit van het leven en van het werk.

Aanmelden:

U kunt uw cliënt/medewerker aanmelden voor een intakegesprek.
Cliënt/medewerker kan zich ook direct  bij ons aanmelden.

Wanneer?
Meldt uw cliënt/medewerker niet te laat aan. Voorkomen is beter dan genezen. Vaak zijn dan ook minder sessies nodig (3-8 sessies)!
Het is ook mogelijk om cliënt/medewerker voor één sessie aan te melden. Het intakegesprek vervalt dan.

In-house counselling
Om uitval, problemen van cliënten/medewerkers voortijdig te voorkomen of om medewerkers op tijd voor te bereiden op een nieuwe werkplaats of positie is het mogelijk om ACC als in-house counselling praktijk in te huren. Wij kunnen binnen uw bedrijf spreekuur houden of op een neutrale locatie. Het nemen van actie is hierdoor sneller te realiseren.

Kosten: Wij sturen u graag een offerte op maat.

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Amida Counselling & Coaching
                            praktijk voor contemplatieve, actie- en ecogerichte psychologie