Wie ben ik
  • Gerald Beeck
Ik ben counsellor geworden via een natuurlijk leerproces van studie, carriëre, levenservaring en passie. Mijn interesse in meditatie heeft mij bij het Boeddhisme gebracht. Vanuit het Boeddhisme (Zen & Zuiver Land) en mijn passie om mensen te helpen heb ik besloten om een counselling opleiding te volgen die hieraan aansluit. Die vanuit een Boeddhistisch perspectief de mens benaderd.

Mensen begeleiden met het (her)ontdekken en accepteren van wie ze werkelijk zijn. Onafhankelijk van condities en omstandigheden. Puur en authentiek zijn.

De menselijke geest blijft mij zeer fascineren. Elke keer als je iets ontdekt blijkt het toch weer dieper te kunnen gaan. De geest is als het universum. En in het universum gebeurt van alles. Niks staat vast en alles is onderhevig aan verandering. Verandering is inherent aan het leven.

Ik ben met meditatie begonnen toen ik 21 jaar was, en 15 jaar geleden, onstond mijn interesse in het boeddhisme. Mijn (continue) opleiding counselling vanuit boeddhistisch perspectief: Zen Therapy & Other Centered Therapy, volg ik bij Amida Trust in Engeland en mijn (continue) opleiding Japanse Psychologie (Naikan & Morita Therapy) bij het ToDO Instituut in Vermont, USA. Daarnaast ben ik me gaan verdiepen in Eco Therapy, waarin de relatie tussen onze welzijn, psyche en de natuur gelegd wordt en hoe die binnen therapie en coaching kan worden toegepast.

Professionaliteit

Ik ben aangesloten bij de Algemene Beroepsvereniging voor Counsellors (ABvC), Stichting HBO Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ) en het Institute voor Buddhist Analyses and psychotherapy.

Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer: 14090717

Amida Counselling & Coaching
                            praktijk voor contemplatieve, actie- en ecogerichte psychologie